Blogia
AVV per la Millora de Ca N'Anglada

Ineficàcia policial o justícia obsoleta?

S’està questionant la eficàcia policial i la dels cossos de seguretat per la permissibilitat, de manera flagrant i injusta, de l’excés d’ocupacions incíviques que succeeïxen cada día en habitatges de diversos barris de Terrassa, sobre tot en el barri de Ca N’Anglada.

La pau social està sent amenaçada i la justícia no actua amb la rapidesa i eficàcia necessàries. La sensació d’impunitat està tensant tant l’ambient, que està alterant la convivència creant temor, por, crispació i hasta un cert grau de paranoia col·lectiva. Molts veïns viuen intranquils, alertats per qualsevol soroll que es produeix en el pis del costat.

L’usurpació es un delicte i com tal deu ésser perseguit i condemnat. No pot ser que l’usurpador tingui més drets quel propietàri de l’habitatge usurpat. Tampoc és normal esperar dos anys o més per què la justícia et retorni la possesió del teu habitatge, probablement en un estat deplorable. Qui costejarà els desperfectes? L’usurpador insolvent?

L’atur és la causa de molts mals. La desesperació per la pérdua de la teva casa i la impotència de no poder fer res propicien aquest tipus d’accions. Tampoc les entitats bancàries estan ajudant gaire per evitar els desnonaments. En la situació actual, els pisos buits són una provocació i una clara invitació a la seva ocupació il·legal.

L’Ajuntament de Terrassa està sancionant les entitats bancàries per tenir els pisos buits, és una forma més de recaptar ingressos extra, però realment està fent tot el necessàri per promoure un lloguer social que cobreixi les expectatives de totes les famílies que han estat desnonades? Està fent tot el necessàri per garantir la seguretat i la tranquilitat dels seus ciutadans?

S’ha de trobar una solució urgent!

Dolores Gómez

 

0 comentarios